Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv opskrift
Surbrød
Forb. tid
15
min
Tilb. tid
20
min
Samlet tid
35
min
Antal
:
8
boller
Forfatter
:
Hverdagsro.dk
Ingredienser
50
g
gær
2,5
dl.
kærnemælk
2
tsk
sukker
1
tsk
salt
2
spsk
hel spidskommen
1
æg
ca. 6 dl. hvedemel
2
spsk
groft salt til drys
Sådan gør du
Opløs gæren i kærnemælk og sukker.
Tilsæt kommen, salt og æg.
Rør mel i lidt ad gangen til dejen er smidig. Den må gerne stadig klistre lidt.
Sæt til hævning - gerne et par timer (ikke for varmt).
Formes nu til ca. 8 boller, der pensles med æg og drysses let med groft salt.
Efterhæver ca. 20 minutter på pladen.
Bages ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. De skal have fået noget farve inden de tages ud.