Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv opskrift
Italiensk chokoladetærte
Forb. tid
20
min
Tilb. tid
35
min
Samlet tid
55
min
Køkken:
Italiensk
Antal
:
6
pers.
Forfatter
:
Hverdagsro.dk
Ingredienser
100
g
mandler
150
g
sukker
4
æg
150
g
smør
150
g
mørk chokolade
1
spsk
cognac
kan erstattes af mælk
1
spsk
kaffepulver
til pulverkaffe, f.eks. Nescafé
2
spsk
kogende vand
1
spsk
mel
1
spsk
kakao
Sådan gør du
Start med at blende mandlerne til fint mandelmel.
Pisk sukker og æggeblommer lyst og luftigt.
Smelt chokolade og smør enten i mikroovn, eller overvandbad. Lad blandingen afkøle lidt.
Rør kaffepulveret op i det kogende vand.
Hvis du ikke ønsker kaffe i kagen, udskifter du bare de 2 spsk vand/kaffe med mælk eller f.eks. appelsinsaft.
Rør den afkølede chokoladeblanding, mandelmel, samt de våde elementer i æggeblandingen.
Sigt kakao og mel i blandingen.
Pisk æggeblommerne stive, og vend dem i dejen.
Fór en rund springform (22 cm i diameter ca.), og hæld dejen i.
Bages ved 175 grader i ca. 35 minutter.
Pynt med sigtet flormelis, og evt. friske bær rundt i kanten.