Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv opskrift
Boller i karry - den helt klassiske
Forb. tid
15
min
Tilb. tid
20
min
Samlet tid
35
min
Antal
:
4
pers.
Forfatter
:
Hverdagsro.dk
Ingredienser
Kødbollerne:
400
g
svinefars
1
æg
3
spsk
rasp
3
spsk
mel
salt
peber
Lidt vand
Sovs:
2
spsk
margarine
1-2
spsk
karry
jeg bruger Madraskarry
2
dl.
mælk
mel
salt
peber
Tilbehør:
Ris + evt. lidt kogte kartofler
Sådan gør du
Start med at røre farsen til kødbollerne.
Rør svinefarsen med æg, rasp, mel, salt og peber. Tilsæt en lille sjat vand, så farsen stadig er fast men medgørlig.
Form kødbollerne med en våd spiseske. Størrelsen bestemmer du selv; jeg laver typisk mine i størrelse som et lille æg.
Sæt en stor grydefuld vand over, og få det i kog. Dump kødbollerne i, og lad dem koge ca. 8 minutter.
Tag kødbollerne op med en hulske, og læg dem på en tallerken.
Gem 5 dl af kogevandet (skal bruges til sovs).
Sovs:
Smelt margarine i en stor gryde. Lad det bruse op.
Hæld karry pulveret i det smeltede margarine, og steg et halvt minuts tid.
Tilsæt de 5 dl. kogevand fra kødbollerne og 2 dl. mælk.
Lad det komme i kog.
Mix en meljævning af mel og vand, og rør i sovsen under omrøring.
Lad sovsen blive så tyk som du synes den skal være.
Smag til med salt og peber.
Når sovsen er klar putter du kødbollerne derned, og retten er klar til servering.
Serveres med kogte ris og/eller kogte kartofler.