Skøn gul kage der dufter og smager af safran. Spis den enten som den er, eller med lidt flødeskum og friske bær til.
Smelt smørret - det gøres lettest i mikroovnen.
Pisk æg og sukker lyst.
Tilsæt mælk, safran, appelsinsaft, fintrevet appelsinskal og det smeltede (let afkølede) smør.
Bland mel og bagepulver, og rør blandingen i. Dejen vil være vældig gul og ret flydende.
Smør en springform (diameter ca. 20 cm) og drys den med rasp. Hæld dejen i formen.
Bag kagen ved 175 grader (ingen varmluft) i ca. 45 minutter. Hvis den begynder at få for meget farve lægges du et stykke staniol over. Test med en tandstikker om den er bagt færdig.
Afkøl kagen på en bagerist.
Klip et rundt gækkebrev - den færdig størrelse skal passe cirka til overfladen af kagen.
Fastgør gækkebrevet til toppen af kagen. Det gøres lettest med hjælp af nogle knappenåle. Det er meget vigtigt at gækkebrevet ikke kan rykke sig når du drysser flormelis over.
Drys overfladen med flormelis.
Når hele overfladen er dækket med et godt lag fjernes knappenålene forsigtigt, og herefter løftes selve gækkebrevet forsigtigt af, så mønsteret ikke ødelægges. Pas også på at der ikke drysser flormelis ned på kagen fra papiret.
- og vupti! Så er din flotte kage klar!