- dejlig hjemmelavet ost helt fra bunden af
Kærnemælk, mælk og fløde fyldes i en gryde. Varm det op ved middel varme til det når en temperatur på 30 grader. Rør IKKE i det undervejs (så risikerer du at det bliver grynet).
Ved 30 grader begynder væsken af skille, så du får en lys fast del (ostemasse) og en klar væske (valle).
Find en stor røreskål, og sæt en si over. Læg et rent viskestykke i sien, og hæld nu indholdet fra gryden hverover i.
Nu folder du bare resten af viskestykket henover det der bliver til din ost, og sætter det hele i køleskabet. Her skal det nu stå til næste dag.
Nu skulle alt vallen gerne være dryppet fra, så du har en fast ostemasse liggende i viskestykket. Denne fyldes nu over i en skål.
Bland osten med presset hvidløg og klippet purløg, og smag til med salt og peber.
Den skønne ost vil kunne holde sig i køleskab en uges tid. Servér den f.eks. på knækbrød eller kiks.