Bland mælk og vand, og opløs gæren heri.
Tilsæt honning og salt, og ælt herefter melet i lidt ad gangen. Start med grahamsmelet, og tilsæt herefter hvedemel indtil dejen slipper skålen og er blank og smidig.
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet en times tid.
Smør en rund springform (diameter 21 cm). Fyld dejen heri (den skal ikke æltes igennem igen), og lad den efterhæve 10-15 minutter mens ovnen varmer op.
Bages ved 180 grader (ingen varmluft) i ca. 30 minutter.
Tag brødet ud af formen når det er kommet ud af ovnen. Lad det køle helt af på en rist, og skær det herefter igennem på langs i 3 dele ("lagkagebundene").
Hak løg, peberfrugt og kapers medium fint. Rør det sammen med tunen (drænet for olie), og bland til sidst de øvrige ingredienser i. Smag til med salt og peber.
Kog æggene (ca. 8 minutter), og lad dem køle helt af.
Hak æggene fint, og bland med de øvrige ingredienser. Smag til.
Saml lagkagen med tunfyld som det ene lag, og æggefyld som det andet lag. Slut af med en brødtop.
Smør siderne med mayo/yoghurt cremen, og resten smøres på toppen.
Pynt siden med rucola blade, og toppen med agurk, æg, roser rullet af laks, og pynt til sidst af med persille eller dild og nogle citronbåde.
Opbevar lagkagen i køleskab indtil den skal serveres.
Tip: Hvis du laver den dagen før og lader den trække i køleskab bliver den lidt blødere og dermed nemmere at skære. Pynt den af den dag den serveres.