Kog en sukkerlage af sukker og vand. Sæt den til afkøling.
Kog de rengjorte ribs med en halv dl. vand (tip: du behøver ikke at ribe ribsene af stilkene - bare behold stilkene på). Det skal koge 3-4 minutter.
Si al væden fra ribsene, og bland ribssaften med sukkerlagen. Lad blandingen køle helt af.
Fyld den kolde blanding i ismaskinen, og lad den køre til den begynder at tykne.
Pisk æggehviderne let stive, og bland dem i isen. Kør den videre på ismaskinen til isen er tilpas cremet. Fyld den herefter i en beholder og sæt den i fryseren.
Ønsker du en cremet sorbet serveres den direkte fra ismaskinen. Vil du gerne have den mere hård så den kan kugles, synes jeg det gøres bedst ved at fryse den ned efter den har kørt på ismaskinen. Jeg laver den typisk dagen før den skal bruges.
Smager himmelsk serveret som tilbehør til en italiensk chokoladetærte eller brownie.