- dejlig rustik galette tærte med vindruer
Fyld smør/margarine og mel i en røreskål. "Nulr" det med fingrene, så smørret bliver findelt i melet, nærmest så det ligner en grov rasp. Tilsæt salt og sukker. Til sidst tilsættes vand, som du samler dejen med. Ælt dejen til en samlet klump, kom det i en frysepose, og læg dejen i køleskab en times tid.
Halvér vindruerne og pil alle kerner ud.
Fyld maizena og sukker i en skål, og vend forsigtigt de udstenede vindruer heri.
Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, og drys med lidt mel.
Rul dejen ud herpå i en stor cirkel - det er vigtigt at der ikke er nogen huller.
Læg vindruerne i midten. Der skal være ca. 7 cm fri dej hele vejen rundt.
Pensl dejkanten med vand, og fold nu kanten ind over bærrene (du kan lave små "plissé-folder så den ligger pænt). Igen er det meget vigtigt at der ikke er huller i dejen.
Pensl den opfoldede dejkant med vand.
Bages ved 200 grader (ingen varmluft) i ca. 25-30 minutter.
Drys evt med lidt perlesukker inden servering.
Serveres med vaniljeis, iskold flødeskum eller græsk yoghurt til.