Pisk den bløde smør lyst med sukker indtil sukkeret ikke længere knaser.
Pisk æggene i et ad gangen.
Tilsæt alle de tørre ingredienser (gennem en sigte).
Rør til sidst nødder, tranebær og appelsinskal i. Dejen skal være meget blød.
Tip: Du behøver ikke at hakke pistacienødder og tranebær først. Udskifter du pistacienødderne med en større nød (mandler el.lign.) skal de lige hakkes groft først.
Del dejen i 2 lige store dele. Hver del formes (brug hænderne og tag godt med mel på) direkte på bagepladen m. bagepapir på - til en lang pølse med en diameter på ca. 4 cm og en længde på 30 cm. Læg ikke de 2 pølser for tæt, da de vil flyde endel ud.
Bages ved 180 grader i ca. 25-30 minutter til kanterne er gyldne.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle i ca. 10 minutter. Herefter (stadig på pladen) skæres hver pølse ud på skrå i kager á ca. 1,5 cm bredde. Hver kage lægges forsigtigt på en ny bageplade m. bagepapir, med skærefladen opad.
Kagerne bages videre ved 180 grader i ca. 10 minutter mere til kanterne er gyldne. Lad dem køle helt af på bagepladen bagefter.