Dejlig tærte med frangipane med pistacie
Fyld alle de tørre ingredienser i en røreskål.
Tilsæt det kolde smør (skåret i små tern), og fordel det med fingrene i de tørre ingredienser, til konsistensen bliver som rasp.
Saml dejen med æg, og evt lidt vand for at få det til at hænge sammen.
Læg dejklumpen i en frysepose, og læg den i køleskabet en halv times tid mens du laver fyldet.
Fyld mandler og pistacienødder i en blender, og blend det til mel.
Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mandel/pistaciemel og til sidst æg, og mix til en jævn masse.
Rens rabarberne og skær dem i lige lange længder på ca. 10.12 cm (afhængig af diameteren på din tærteform)
Kog vand og sukker op til en sukkerlage.
Drys et stykke bagepapir med hvedemel, og udrul dejen så den passer til din tærteform.
Smør tærteformen med smør og drys den med mel.
Vend den udrullede dej ned i formen og skær den til langs med kanten.
Fyld frangipane massen ned i tærten. Læg rabarberstænglerne i et stjernemønster, og pensl dem med sukkerlage.
Drys med lidt hakkede nødder til pynt.
Bag kagen 30-35 minutter ved 175 grader (ingen varmluft).
Serveres lun eller afkølet, evt. med vaniljeis eller flødeskum.