Start med at blande alle de tørre ingredienser (mel, sukker, salt, bagepulver, vaniljesukker).
Skær det kolde smør i tern, og bland det i melblandingen. Nulr det med fingrene, så du får en konsistens nærmest som rasp.
Saml dejen med mælk, og tilsæt til sidst den hakkede chokolade og evt fintrevet citronskal (citronskal giver dem en lidt friskere smag, men ønsker du en smag som dem der købes hos bageren skal du ikke tilsætte citronskal). Tip: Det hele gøres lettest med fingrene - eller en ske.
Tag dejen ud på køkkenbordet, og bred den ud til en tykkelse på ca. 1,5 cm. Stik dine scones ud med en udstikker eller et glas. Jeg bruger som regel en udstikker med en diameter på 6 cm.
Bag dem ved 180 grader (ingen varmluft) i ca. 20-25 minutter, til de er blevet lidt lysebrune.
Servér dem nybagte og lune med koldt smør.