- en nem og lækker girasole
Tø den frosne butterdej op.
Del butterdejen i 2 portioner (i min pakke var der 6 mindre plader, dvs. 3 plader i hver portion). Ælt hver portion sammen til en kugle, og rul den ud i størrelse som ca. en stor tallerken. Læg noget rundt ovenpå (jeg brugte en rund springform Ø21 cm) og skær dejen til i cirkelform.
Læg dejcirklen på en bageplade med bagepapir. Bred pestoen ud på dejen - undtagen på den yderste cm. Drys med salt.
Pensl den yderste cm med sammenpisket æg.
Rul den anden dejkugle ud på præcis samme måde, og læg den ovenpå den første. Tryk kanten let sammen.
Sæt et lille glas eller et æggebæger i midten, og skær nu strimler i dejen. Hvis du følger "uret" så start med først kl. 12 og kl 6, så kl. 3 og 9, og hver af de 4 kvarte deles så i hver 2, og hver del deles så i 3. Du ender med 24 strimler.
Hver strimmel drejes nu 3 gange (drej dem alle samme vej). Ret til sidst kanten til så du får en pæn cirkel. Fjern glasset / æggebægeret.
Pensl din girasole med sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader (uden varmluft) i ca. 25 min til den har fået en fin farve.
Serveres lun.