Skær senerne af kødet, og skær kødet ud i tern på ca. 1,5 cm. Fyld kødet i en gryde og dæk med vand. Lad det koge i 2-3 minutter, hvorefter du hælder vandet fra. Skyl kødet.
Læg kødet i en ren gryde sammen med løgene der skæres i grove tern. Fyld laurbærblade og peberkorn i en tepose som du binder for, og fyld posen ned i gryden til kød og løg. Dæk med vand, og bring i kog.
Dæk gryden med låg, og skru ned på under middel. Lad nu retten småsimre i ca. 2 timer.
Mens retten simrer skræller du kartoflerne og skærer dem i tern.
Efter 2 timer: Hæld 1-2 dl. af vandet fra, fisk teposen med krydderierne op, og fyld kartoffeltern ned i gryden.
Læg låg på igen, og lad retten boble videre til kartoflerne er møre. "Møf" kartoflerne nede i gryden med et piskeris eller en moser, så nogle af kartoflerne moses godt og jævner saucen. Hvis saucen er for tynd kan du lige give den en gang meljævning også.
Rør et par skefulde smør i retten og smag til med salt og peber.
Servér med syltede rødbeder og et godt drys purløg.