Smelt smørret i en gryde, og hæld mælk og vand i det smeltede smør.
I en røreskål smuldres gær, og den håndvarme mælkeblanding hældes over.
Tilsæt æg, kardemomme, sukker og salt.
Rør gradvist melet i, til dejen slipper skålen og er smidig. Dæk den til med et viskestykke, og lad den hæve på køkkenbordet en times tid til ca. dobbelt størrelse.
Hak pistacienødderne.
Udrul den hævede dej på et stykke bagepapir. Det skal være ca. 30 x 20 cm.
Smør pistaciemassen ud over hele fladen undtagen den yderste cm på den korte led. Denne pensles med lidt mælk. Drys hele fladen med de hakkede pistacienødder.
Nu rulles stykket sammen fra den korte led, så du får en kortere med tyk rulle.
Skær nu "skiver" i dejen á ca. 1,5 cm tykkelse - men hvor du ikke skærer helt igennem - kun næsten. Når hele rullen er skåret folder du skiverne til hver sin side så hveranden er til højre, og hveranden til venstre. Hver skive foldes lidt ud, så "sneglen" ligger fladt.
Mens du varmer ovnen op efterhæver din kringle. Pensl med mælk inden bagning.
Bages ved 200 grader (ingen varmluft) i 20-30 minutter. Tag den ud når den har fået farve.
Pynt evt med glasur.