Opløs gær i vand.
Tilsæt æg, sukker, blødt smør/margarine og fintrevet citronskal.
Tilsæt kardemomme, og melet lidt ad gangen til dejen slipper skålen og er blevet smidig og lækker.
Slå dejen sammen til en klump, dæk den til, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 45-60 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, til stykket er ca. 50 x 20 cm. Skær gerne kanterne af, så du får et rent rektangulært stykke at arbejde med.
Del dejen på midten (på den lange led) og dernæst på tværs til 20 klejner. Skær en rille i midten af hvert stykke, og vrid klejnerne (ved at stoppe enden ind i hullet og forsigtigt trække den igennem.
Opvarm palminen i en gryde (helst med høje kanter så det ikke sprøjter). Palminen skal have en temperatur på 175 grader - når temperaturen er nået skrues ned på middel varme.
Plop 2 klejner ned i palminen ad gangen, og kog på den ene side til de er lysebrune. Vend dem med en hulske, og lad dem få samme farve på den anden side. Fisk dem op, og læg dem på et stykke køkkenrulle, så overskydende fedt kan dryppe af.
Lad de færdigkogte klejner køle af.
Lav en glasur af flormelis, citronsaft, lidt vand, og gul pastafarve (eller almindelig frugtfarve) - glasuren skal ikke blive skrigende gul, men få en afdæmpet lysegul farve (synes jeg!). Fyld glasuren i en sprøjtepose, og klip et ganske lille hul. Sprøjt hver klejne med glasur.
Hvis du ikke ønsker at koge alle klejnerne på én gang, kan du fryse de ukogte klejner ned. Når du så vil koge dem gøres det når de er lige knap optøede.