- krydderkage med et moderne twist
Opvarm mælken. Tag den af varmen når den er lige ved at koge, og dyp de 3 tebreve ned. Lad det stå i 5 minutter. Tilsæt så grofthakkede tranebær, og lad det stå endnu 5 minutter hvorefter du fisker tebrevene op.
Pisk det bløde smør og sukker hvidt, og tilsæt æggene ét ad gangen.
Tilsæt revet citronskal, og dernæst mælkeblandingen og alle de tørre ingredienser.
Skær den ene nektarin i små tern, og rør dem i dejen til sidst.
Fyld dejen i en aflang form der enten smøres grundigt eller fores med bagepapir.
Skær den sidste nektarin i fine både, der lægges i et tilfældigt mønster på toppen (gerne som små "vifter").
Bages ved 180 grader i ca. 50 minutter.
Efter bagning, når kagen er blevet lunken, pensles toppen ganske let med gele (jeg brugte en lys æblegele) eller abrikosmarmelade, for at få en skinnende top.