Skræl rødbederne. Halvér græskarret og fjern kernerne fra den halvdel du skal bruge.
I et smurt fad lægger du nu de hele rødbeder, og det halve græskar. Sæt det i ovnen ved 200 grader (eller 180 grader varmluft) i ca. 40 min.
Mens det bager lægger du de 4 laksestykker i et ovnfast fad, og drysser med et godt lag citronpeber. Når der er ca. 10 minutter tilbage af bagetiden på grønsagerne, sætter du laksen ind i ovnen sammen med det andet fad.
Bland dressingen imens.
Rødbederne skæres i store tern.
Græskar "indmaden" fjernes fra skallen med en ske, og den orange masse skæres også i store tern.
Laksen skæres i store tern.
Alle delene blandes i et fad, og der tilsættes kerner fra granatæblet, tynde æblebåde, frisk hakket basilikum, og til sidst dressingen. Bland det hele godt.
Servér retten med et groft brød til.