Skøn hjemmelavet saft
Vask æblerne godt og skær dem i kvarte (du behøver ikke at fjerne kærnehus). Vask rabarberne, og skær dem i ca. 5 cm lange stilke. Begge dele fyldes i en stor gryde.
Skær citronskallen af citronerne - der er vigtigt at alt det hvide skæres væk. Fyld skallen i gryden, og pres citronsaften derned i også.
Tilsæt 1,25 l vand, og bring blandingen i kog. Lad det småkoge i ca. 20 minutter ved middel/lav temperatur.
Tag gryden af varmen, og si det hele. Hæld den siede masse i en ren gryde, og tilsæt yderligere 0,5 liter vand.
Tilsæt sukker, og bring det i kog. Lad det småkoge et par minutter.
Fjern alt det hvide skum der samler sig på overfladen.
Tilsæt citronsyre, og bring blandingen i kog igen.
Hæld saften på skoldede atamonskyllede flasker. Der bliver ca. 1,5 liter i alt. Opbevar saften i køleskab.
Drik den skønne ufiltrerede saft iskold. Blandingsforholdet med vand eller danskvand er ca. halvt af hver.