Lækker og hurtig version
Skær jalapeño'en igennem, rens den for kerner, og snit den fint.
Hak løget, og steg det gennemsigtigt. Tilsæt farsen lidt ad gangen, og lad det stege et par minutter.
Tilsæt jalapeño, hvidløg (presset) og krydderier, og steg igen et par minutter.
Tilsæt tomatpuré, hakkede flåede tomater og bouillon, og steg igen i ca. 10 minutter.
Hæld bønnerne i en si, skyl godt, og tilsæt bønnerne til retten. Lad den simre ved svag varme endnu 5-10 minutter.
Sluk for varmen, og fyld chokoladen i retten. Rør rundt til den er smeltet. Smag derefter rette til med salt og peber.
Tip: Retten kan fint laves et par timer i forvejen, sættes på køl og så bare varmes op når den skal spises.
Servér den rygende varme chili con carne med revne gulerødder og nacho chips.