- den helt klassiske slags
Start med at hælde fløden i en lille gryde.
Bring fløden op til kogepunktet, og bræk 50 g chokolade i stykker der fyldes i flødeblandingen og smelter heri. Rør rundt mens det smelter - det tager et par minutter.
Hæld flødeblandingen over i en anden beholder, der dækkes til og sættes i køleskabet. Nu skal den så blive næsten helt kold. TÅLMODIGHED!! Det tager 4-5 timer. Når den bliver kold vil den stivne, og blandingen skal være rimeligt stiv før du kan arbejde videre med den!
Pisk den stivnede flødeblanding op med en håndmixer.
Læg makronerne ud på et fad der kan gå i køleskabet. De skal have den flade side nedad. Læg nu en teskefuld flødeblandingen ovenpå hver. Form det gerne som en lille top (det gøres lettest med bagsiden af en teske, der lige varmes op i varmt vand først).
De færdige makroner sættes nu i køleskab igen - gerne til dagen efter.
Smelt det resterende chokolade (150 g) og "pensl" nu flødedelen på hver kage. Det er ikke så let at gøre med en bagepensel - brug en teske i stedet for.
Drys pynten på hver kage inden chokoladen stivner.
Sæt på køl igen når chokoladen er stivnet, og servér direkte fra køleskabet.