3-4 personer hvis de serveres som enkeltstående dessert.
6 personer hvis de indgår på et kage tapas bord med flere desserter.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Hæld mælken i en lille gryde, og sæt den til side.
Flæk vaniljestangen og tag kornene ud.
I en ny lille gryde hældes fløde, sukker og vaniljekorn, og blandingen varmes op til kogepunktet. Sluk for varmen.
I den anden gryde varmes mælken nu op - den skal ikke koge. Når det næsten er på kogepunktet tager du gryden af varmen, vrider husblassen og rører den i den varme mælk under konstant omrøring.
Rør mælkeblandingen i flødeblandingen og rør godt.
Sigt panna cottaen gennem en finmasket si, så de fleste vaniljekorn sigtes væk (ellers vil de samle sig i bunden af glasset).
Hæld den flydende panna cotta masse i små portionsglas. Hvis du bruger det på et "tapas kagebord" skal du beregne ca. 0,5 dl. per person, og så er der til 6 personer i denne portion. Som enkeltstående dessert kan du godt lave dem lidt større per person.
Sæt dem i køleskab, og lad dem stivne helt - gerne natten oven. De skal ikke dækkes til i første omgang, da de så vil danne kondens. Dæk dem først når de er helt kolde.
Når de er kolde og stivnede kan du lave granatæble geléen.
Læg husblassen i koldt vand i 5-10 minutter.
Opvarm granatæblejuicen til den næsten er på kogepunktet, og tag den af varmen. Vrid husblassen, og rør den i den varme juice. Rør godt!
Lad juicen køle af til den er næsten kold, og hæld den dernæst forsigtigt over de kolde panna cottaer. Du behøver ikke at bruge al geléen - hæld så meget over at det ca. giver 4-5 mm gelé over hver dessert.
Sæt dem i køleskab igen, og lad geléen stivne.
Pynt med friske granatæblekerner og lidt rød skovsyre.