- lasagne som i Syditalien
Hak løg og hvidløg fint, og svits begge dele i olivenolie.
Tilsæt finthakkede gulerødder (i små tern) og bladselleri (eller squash).
Tilsæt tomatpuré og hvidvin, og lad retten simre 5-10 minutter.
Smag til med salt, peber og en arrabbiata krydderiblanding (hvidløg, chili, persille m.v.)
Forkog lasagnepladerne let (et par minutter). Det gøres lettest i en pande med letsaltet vand, og kog 2-3 plader ad gangen, som så bruges mens du samler lasagnen.
Læg et ganske tyndt lag kødsauce i bunden af et ovnfast fad (der først lige smøres med olivenolie). Herover et lag forkogte lasagneplader.
Så laver du ellers bare lag af følgende: kødsauce + kogte æg skåret i kvarte + ricotta + mozzarella i skiver. Afslut med at dække hele overfladen med lasagneplader. Herover rives et rigeligt lag parmesanost, og lægges nogle smørklatter.
Bages ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Bemærk: Fordi der i denne variant ikke er bechamelsauce på toppen, vil de øverste lasagneplader blive sprøde. Parmesanosten vil gøre, at de nærmest bliver som lækre sprøde ostekiks.
Servér gerne med grøn tabascosauce til.