Start med at koge risene. Put en bouillon terning i kogevandet.
Skyl tomaterne, og prik dem med en spids gaffel. Skær toppen af, og udhul dem. Du skal bruge lågene men ikke tomatfyldet. Tip: Det gøres lettest med sådan en kugledims man også bruger til at lave f.eks. melon kugler med. Ellers bruger du bare en ske.
Hak tomatlågene fint.
Hak løget fint, og steg det på en pande til det er blødt. Tilsæt de hakkede tomatstykker (fra lågene), og steg lidt videre. Tilsæt hakkede krydderurter (f.eks. purløg, løvstikke, timian, persille eller hvad du nu har).
Tilsæt de kogte ris på panden, og lad det hele stege lidt.
Sæt de udhulede tomater på et fad der først smøres lidt med smør eller madolie. Fyld tomaterne med risfyldet. Pres fyldet godt sammen.
Læg en lille klat smør ovenpå hver tomat.
Bag tomaterne i ovnen ved 210 grader (ingen varmluft) i ca. 30 minutter.
Servér med et stykke ristet landbrød.