Skyl de tørrede rejer og lad dem dryppe godt af. Rist dem på en tør pande over medium varme 3-5 minutter. Sæt dem til side.
Put palmesukkeret i en lille skål og tilsæt lidt vand. Giv blandingen 10 sekunder i mikroovnen, til palmesukkeret er blevet blødt. Det skal ikke være flydende! "Mas" det med en ske i skålen til det er blevet en jævn masse.
Riv de grønne papaya. I Thailand gøres det så der nærmest kommer "spaghetti" ud af det, dvs. lange strimler. Har du ikke en indretning til at gøre dette, kan du også rive det på den grove side af et almindeligt rivejern. Der skal blive ca. en halv liter ud af portionen.
I en morter blandes nu palmesukker, hvidløgsfed, chilier og evt. det tredje krydderi, og mort nu dette i ca 10 sekunder til du har en "klumpet pasta" hvor du stadig kan se medium stykker af chili og synlige stykker af hvidløg.
Tilsæt 3 stk lime både, og mort igen til der frigives lidt limesaft fra disse.
Tilsæt rejerne og mort for at frigive deres smag. Tip: de skal hverken smadres eller pulvariseres - gør det med følelse!
Tilsæt 2 spsk lime juice, fiskesauce, tamarind pasta/sauce og papaya. Mort igen, men gør det forsigtigt - ikke direkte op og ned, men med møfferen på skrå. Tag gerne en ske i den anden hånd, og rør i blandingen mens der mortes let. Idéen er at det hele skal blandes og smage frigives - papayaen skal IKKE mases.
Tilsæt de hele cherrytomater og mort let.
Vend de ristede peanuts i, og retten er klar. Serveres på en tallerken incl. væden, evt. med basmati ris til.