Skræl de søde (orange) kartofler, og skær dem i pommes frites strimler. Lad dem ligge i vand indtil de skal bruges.
Varm olien op i en gryde med høje sider. Stik en tandstik ned i olien for at checke at den er varm nok - hvis den bobler omkring tandstikken er den klar.
Tør kartoflerne grundigt - det letteste er at lægge dem i et rent viskestykke. Det er vigtigt at de er helt tørre inden stegning.
Fyld dem forsigtigt i olien (de vil ikke alle kunne være der på samme tid - steg af en 2-3 omgange). Steg til de har fået lidt farve. Tag dem forsigtigt op med en hulske, og læg dem på et fedtabsorberende papir (f.eks. køkkenrulle).
Lad dem køle helt af, og steg dem så endnu engang i olien, til de ser færdige ud. Lad dem dryppe af igen lidt på det fedtabsorberende papir, drys med groft salt, og servér.
Følg instruktionen på æsken: Smelt smørret ved middel varme. Rør bernaise pulveret i, og tilsæt vand. Varm saucen op, og lad den småboble et par minutter til den har den rette konsistens.