Opløs gære i det håndvarme vand. Tilsæt olie, salt og sukker.
Ælt mel i lidt ad gangen, og stop når dejen føles smidig og lækker. Det gøres lettest i en køkkenmaskine.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur i en time eller to (til dobbelt størrelse).
Slå dejen let ned, og form 10 boller. Drys nu godt med mel på bordet, og rul hver bolle ud til en "pandekage" med en diameter på ca. 12 cm. Lad dem hvile på bordet mens du varmer ovnen op.
Med bagesten: Læg stenen ind i ovnen (ovenpå en bageplade - midt i ovnen) og varm ovnen op til 225 grader (varmluft). Når den er varm så vent yderligere 5-10 minutter, så du er 100% sikker på at stenen også er rygende varm. Pitabrødene lægges direkte på bagestenen og bages ca. 11-12 minutter til de har fået lidt farve.
Uden bagesten: Opvarm ovnen til 225 grader (varmluft) med en bageplade i ovnen under opvarmningen (det er vigtigt at pladen er helt varm når brødene lægges på). Læg et stykke bagepapir på, og dernæst pitabrødene. Bages ca. 11-12 minutter til de har fået lidt farve.
Lad pitabrødene køle lidt af på en rist, og spis dem lune med f.eks. en lækker tunsalat.