Læg melet i en bunke på køkkenbordet, og lav en fordybning i midten hvori æggene slås ud, og olien og salt tilsættes.
Ælt det hele sammen. Der skal nu æltes virkelig godt, og i relativt lang tid (10-15 minutter). Dejen er klar når den minder om marcipan i konsistens.
Lad dejen hvile 30 minutter pakket ind i plastfolie.
Del nu dejen i 4 stykker, der hver laves for sig i pastamaskinen.
Dejen rulles igennem maskinen. Fold den så den får halv længde (den vil være ret lang), og kør den igennem igen. Dette gentages til du har et rimeligt firkantet stykke (ca. 4 gange).
Kør den igennem igen, hvor maskinen sættes et hak ned i tykkelse.
Herefter kører du den igennem så den bliver til spaghetti / båndpasta eller andet.
Drys med durummel så det ikke klistrer sammen inden kogning.
Den friske pasta skal koges i rigeligt (og saltet) vand i ca. 2 minutter.