Lækker cremet rabarbercurd
Snit rabarberne i stykker a ca. 1 cm. Kog dem til en kompot sammen med sukker, vaniljepulver, vand og saften af den halve citron. Hvis du bruger frosne (optøede) rabarber tager det ca. 10 minutter - bruger du friske rabarber tager det lidt længere. De skal være helt kogt ud.
Sigt kompotten gennem en si og ned i en skål.
Den siede rabarbersaft sættes nu over vandbad, og smørret blandes i.
Når smørret er smeltet, røres de 2 parteuriserede æg i (pisk dem lige sammen først), og blandingen varmes igennem stadig over vandbad. Blandingen vil være tyktflydende.
Bland melatin med lidt sukker, og drys blandingen over curden. Lad den komme op og koge et øjeblik mens du rører godt.
Hæld den varme curd på et rent glas med tætsluttende låg, og sæt den straks i køleskab. Opbevar den i køleskab, hvor den kan holde sig et par uger. Når den er blevet kold vil den have fået den lækre cremede konsistens.