I en høj røreskål: Mix den friske spinat med 1 dl. kogende vand, og blend til det er en jævn masse. Tilsæt de kogte kartofler og blend dem ind i massen Sæt til side.
Opløs gæren i det håndvarme vand, og tilsæt salt og rapsolie.
Tilsæt spinatblandingen.
Tilsæt durummel.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, til dejen er lækker og smidig. Nu skal den hæve tildækket i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
Formes til ca. 11-12 boller. Dejen vil efter hævning være rimeligt fugtig (pga. spinat og kartofler) - lad være med at ælte mere mel i, put bare lidt mel på bordet så dejen bliver til at arbejde med.
Lad bollerne efterhæve på pladen i ca. 20 minutter (dæk dem med et rent viskestykke).
Dryp dem med vand inden bagning.
Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter (uden varmluft)