1dl.sirup (jeg plejer at bruge ahorn eller lys sirup)
0,5dl.vand
1dl.rosiner
0,5dl.tørrede tranebær
Tip: du kan tilføje andre typer af kerner (f.eks. hørfrø) - alt efter hvad du har!
Sådan gør du
Bland i en skål havregryn, solsikkekerner, græskarkerner og mandler.
I en anden lille skål blandes sirup og vand, som opvarmes i mikroovn ca. 20 sek.
Sirupsblandingen mixes i havregrynsblandingen, og det hele fordeles jævnt på en bageplade m. bagepapir på.
Bages i ovnen v. 120 grader ca. 25 minutter.
Lad müslien afkøle på bagepladen, og når det er håndvarmt kan du blande rosiner og evt. tørrede tranebær i.
Når den færdige müsli er helt kold putter du den i en beholder med tætsluttende låg.
Tip: Du kan også tilsætte f.eks. hakkede tørrede abrikoser, tørrede æbler, små chokoladestykker m.v. Husk bare først at tilsætte frugt/bær/chokolade når müslien er ude af ovnen.