Snit porrerne, og tag en smule fra til pynt. Du skal bruge hele porren, altså også så meget af den mørkegrønne top som muligt. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
Varm olivenolie i en gryde, og svits grønsagerne i 5-10 min. Start med høj varme, og skru ned til under middel når først grønsagerne er kommet i.
Tilsæt vandet, og kog retten ved middelvarme i 20-30 minutter under låg.
Mens suppen koger ristes bacon på en pande. Når det er sprødt, lægger du det på et stykke køkkenrulle.
Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender. Du kan nu vælge at si suppen hvis du gerne vil have en tyndere suppe. Jeg gør det aldrig selv, da jeg godt kan lidt at suppen er tyk, kraftig, og med lidt klumper i (= jeg følger den dovne måde).
Smag til med salt, peber og evt. muskatnød.
Serveres drysset med bacon og det porrer du i starten tog fra. Alternativt er et drys persille, purløg eller forårsløg også rigtig godt.