1ps. pastapenne el.lign - må gerne være blandede rester
Sådan gør du
Du starter med at lave tomatsaucen. Hak løg og hvidløg, og steg dem klare i lidt olivenolie. Tilsæt bladselleri, gulerod og peberfrugt skåret i tern, og steg med et minuts tid.
Tilsæt tomatpassataen, og smag til med salt og peber. Tilsæt vand.
Til sidst smider du de hakkede basilikumblade i. Gem et par stykker til pynt.
Mens saucen bringes i kog, røres kødfarsen af fars, salt, peber, 1 æg, og evt. lidt hakket persille. Form farsen til kødboller - de skal ikke være for store. Smid dem i den kogende tomatsauce et par stykker ad gangen. Når saucen kommer op i kog igen, smider du et par stykker mere i, indtil alle kødbollerne er i saucen. Kog op, og sluk for saucen.
Saucen skal være meget flydende.
Skær auberginerne på langs (skiverne skal være ca. 1-1,5 cm. brede), pensl dem med olivenolie og drys med salt. Bag dem i ovnen v. 200 grader i ca. 20 min. til de er bløde.
Champignons skæres i kvarte og steges.
Kog pastaen halvt, og dryp den af i et dørslag. Hæld lidt tomatsauce over. Nu ligger du det i et ovnfast fad: først et lag pasta, så noget sauce m. kødboller, så auberginer og champignons, ost, og så resten af saucen. Læg evt et par af aubergineskiverne allerøverst og drys med ost.
Bages v. 200 grader i 30-60 minutter.
Tip: Retten smager allerbedst dagen efter, når pastaen har fået tid til at opsuge saucen.