Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv opskrift
Gravad Laks
Antal
:
4
pers.
Forfatter
:
Hverdagsro.dk
Ingredienser
800
g
fersk laks
fra frost
0,5
spsk
hele hvide peberkorn
3
spsk
salt
3
spsk
sukker
5-6
spsk
tørret dild
Sådan gør du
Dag 1:
Hvis laksen er en af de der standard sider man køber på frost, skal du faktisk ikke gøre noget ved den udover at halvere den på den korte led.
Knus peberkorn og bland dem med sukker og salt.
Gnid hver lakseside ind i blandingen (ikke på skind siden).
Drys dild over i et tykt lag.
Læg nu de to halvdele ovenpå hinanden, så de 2 "forsider" vender mod hinanden.
Læg laksen i en kraftig frysepose (eller læg 2 almindelige sammen så posen bliver dobbelt).
Bind for posen, og læg den i køleskabet. Vend plastposen efter et døgn.
Dag 2:
Dag 2 er laksen færdig. Dup laksen tør med et stykke køkkenrulle, og skær den i tynde skiver (så skindet til sidst smides væk).