8stk grove tortilla pandekagerkøbes færdige i supermarkedet
1løghakket
4fedhvidløg
1spskpaprika
0,5tskstødt kommen
1tskchili
0,25tskcayennepeber
0,5lgrønsagsbouillon
3dåser hakkede flåede tomater
2laurbærblade
1spsksalt
1dl.hakket persille
400gkyllingekødf.eks. bryst eller småkød
1avocado
100grevet cheddar
1-2lime frugter
Sådan gør du
Start med at skære dine pandekager i strimler á ca 1 cm x 10 cm (hvis du halverer pandekagerne og skærer dem i strimler er det nemmest).
Start med at steg strimlerne i olie i et minuts tid. Du skal gøre det med cirka en håndfuld strimler ad gangen. De skal ikke have så meget at de bliver brune - bare lige så de bliver lidt sprøde. De stegte strimler lægger du til dræn på et stykke køkkenrulle mens du laver resten.
Hak løget fint, og giv dine hvidløgsfed et dask med den flade side af en kniv så de knuses let.
Steg løg + hvidløg sammen med krydderierne.
Hæld de flåede tomater samt bouillon op til løgblandingen, og tilsæt persille og en trediedel af de stegte tortillastrimler. Lad retten småkoge uden låg i ca. 30 minutter.
Imens det bobler skærer du kyllingekødet i små mundrette stykker, og steger det på en pande. Krydr med salt og peber.
Når suppen har kogt den halve time blendes den med en stavblender. Tilbage på blusset tilsættes den stegte kylling og avocado nu i små tern, og suppen koges videre et minut eller to.
Ved servering lægger du de resterende stegte tortillas op i suppen. Den revne cheddar og lime serveres i skåle ved siden af, så man selv kan putte det på.