Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv opskrift
Kartoffelsuppe, legeret
Forb. tid
10
min
Tilb. tid
15
min
Samlet tid
25
min
Køkken:
Suppe
Antal
:
4
pers.
Forfatter
:
Hverdagsro.dk
Ingredienser
1,5
liter
grønsagsbouillon
1
kg
kartofler
helst melede - brug evt. bagekartofler
1
porre
1
gulerod
1
løg
2
fed
hvidløg
hakkede
Olivenolie til stegning
1,5
dl.
madlavningsfløde
eller piskefløde
3
æggeblommer
salt
peber
100
g
bacon i tern
Tilbehør: grove flutes
Sådan gør du
Start med at skælle kartofler og gulerødder og skær dem så i små tern. Hak løget groft.
Grønsagerne koges i bouillonen, og når grønsagerne er møre blendes det hele med en stavblender.
Svits bacon på en tør pande, og sæt det væk. Det skal først bruges ved servering.
Snit porren fint sammen med hvidløg, og svits begge dele i olivenolie.
Når de er bløde tilsættes de suppen fra før.
Tilsæt også fløden (gem et par skefulde).
Kog suppen op, og lad den koge et par minutter.
Samtidig: I en anden skål piskes æggeblommerne med lidt salt.
Hæld lidt varm suppe i æggene og pisk. Tilsæt det sidste fløde.
Fjern nu gryden fra komfuret, og pisk æggeblommerne i den varme suppe.
TIP: det er vigtigt at suppen ikke kommer op at koge efter at æggeblommerne er tilsat, da den ellers vil skille. Stensikkert!
Pynt med bacontern, og servér evt. med grove flutes.