5dl.moset græskarkødbutternut squash eller hokkaido
2,5dl.piskefløde
Dej:
3dl.mel
0,25tsksalt
50gsmør eller margarine
2-4spskkoldt vand
Sådan gør du
Græskarmos:
Start med at lave græskarmosen. TIP: Den kan sagtens laves dagen i forvejen
Halvér dit græskar og fjern alt trævl og kerner. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og herpå de 2 græskarhalvdele med skærefladen nedad.
Bages ved 175 grader i 1 - 1,5 time, indtil du let kan stikke en gaffel i græskaret.
Lad det afkøle, og skrab græskarmosen ud.
Dejen:
Lav tærtebunden ved at blande mel og salt.
Skær margarinen i små tern, og nulr dem ud i dejen.
Saml til sidst dejen med vand, fyld dejen i en frysepose, og læg den i køleskabet til den skal bruges.
Fyld:
Mix æg med sukker, farin, salt, krydderier og citronskal.
Tilsæt græskarmosen og piskefløde, og pisk indtil det hele er godt blandet.
Udrul den kolde tærtedej på et stykke bagepapir på bordet. Pensl en tærteform med flydende margarine eller olie, og placer dejen i formen. Tryk kanterne godt til.
Hæld fyldet over dejen.
Bagning:
Bages først ved 220 grader i 15 minutter.
Efter 15 minutter sænkes temperaturen til 175 grader, og tærten bages yderligere 45-50 minutter.
TIP: Hvis kanten under bagningen begynder at se mørk ud, så dæk kanten hele vejen rundt med staniol.
Tærten afkøles min. 2 timer og spises ved stuetemperatur. Den vil se noget "hævet" ud når den lige er kommet ud af ovnen, men falder sammen som den skal under afkølingen.