Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv opskrift
Løgtærte
Forb. tid
15
min
Tilb. tid
45
min
Samlet tid
1
t
Køkken:
Fransk
Antal
:
4
pers.
Forfatter
:
Hverdagsro.dk
Ingredienser
Dej:
100
g.
margarine
3
dl.
mel
0,5
tsk
salt
2
spsk
vand
Fyld:
3
store løg
2
æg
1
dl.
piskefløde
1
dl.
mælk
0,25
tsk
muskatnød
salt
peber
100
g
revet ost
evt. lidt bacon i tern
Sådan gør du
Start med at lave dejen:
Fyld mel i en røreskål, og tilsæt margarinen der skal være skåret i små tern.
Nulr margarinen ud i melet, så det bliver til pulver. Tilsæt salt, og saml til sidst dejen med vand. Ælt dejen til en klump.
Læg et stykke bagepapir ud på køkkenbordet, og rul dejen ud herpå.
Smør et tærtefad, og læg dejen over i fadet. Skær kanten pænt til, og tryk evt. en gaffel mod kanten hele vejen rundt.
Prik bunden med en gaffel, og forbag bunden v. 200 grader i ca. 15 minutter.
Mens bunden bager tilberedes fyldet.
Pil og halvér løgene, og skær dem i tynde skiver. Steg dem bløde på en pande i lidt olie eller smør.
Bland alle de øvrige ingredienser i en røreskål, og når løgene er bløde tilsættes de blandingen.
Fyld blandingen i den forbagte bund, og sæt fadet tilbage i ovnen.
Skru ned på 175 grader, og bag tærten færdig, ca. 30 minutter.
Læg staniol over når den begynder at have den rigtige farve.
Serveres med salat og evt. et drys stegt bacon over.