Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv opskrift
Lakselasagne
Forb. tid
15
min
Tilb. tid
45
min
Samlet tid
1
t
Antal
:
4
pers.
Forfatter
:
Hverdagsro.dk
Ingredienser
Ca. 400 g laks
brug gerne en frossen lakseside eller pakker med 4 laksebøffer på frost
75
g
frisk babyspinat
1
pk. lasagneplader
1-1,5
l.
mælk
3-5
spsk
mel
1
pose revet ost
salt
peber
evt. revet muskatnød
50-100
g
smør
Sådan gør du
Lav en opbagt sauce ved at smelte ca. 50 g smør i en gryde. Når smørret er smeltet pisker/rører du mel i, til det danner en jævn masse.
Tilsæt mælk, og varm op mens du rører hele tiden.
Tip: Hvis saucen ikke bliver helt så tyk som du ønsker det, kan du røre lidt ekstra meljævning i.
Krydr godt med salt, peber og evt. muskatnød.
Skær laksen i små tern. Drys godt med salt og peber, og gnid krydderierne ind i fisken.
Spinaten skal der ikke gøres noget ved.
Smør et ovnfast firkantet fad, og læg nu lasagnen sammen i lag:
laks/ost/sauce - plader - spinat/sauce / plader / laks/ost/sauce - plader o.s.v.
Afslut med plader + sauce ovenpå. Det er vigtigt at de øverste plader dækkes helt, da de ellers vil blive tørre.
Læg nogle smørklatter på toppen.
Bages ved 200 grader i ca. 40-45 minutter til toppen har fået farve.