Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv opskrift
Luciaboller
Forb. tid
20
min
Tilb. tid
20
min
Samlet tid
40
min
Antal
:
10
-16 stk
Forfatter
:
Hverdagsro.dk
Ingredienser
75
g
smør eller margarine
2,5
dl.
mælk
25
g
gær
en halv pakke
1
æg
5
spsk
sukker
1
tsk
safrantråde
1
spsk
kogende vand
500
g
mel
Rosiner
Æg til pensling
Sådan gør du
Start med at smelte smørret.
Lad det afkøle lidt, og hæld den stuevarme mælk i.
Opløs gæren heri.
Tilsæt sukker og æg.
Lad safrantrådene trække i 1 spsk kogende vand et minut eller 2, og hæld det så i blandingen.
Tilsæt mel indtil dejen er smidig og lækker.
Lad dejen hæve i 30-45 minutter.
Store boller: Del dejen i ca. 10-11 boller.
Mindre boller: Del dejen i ca. 15-16 boller.
Tip: Vej hver dejklump til 100 g (stor version) eller 75 g (mindre version) - så kommer det til at passe
Hver bolle rulles til en pølse med en længde på ca. 20 cm.
Form et "S" ud af pølsen, og sæt den på bagepladen.
Lad luciabollerne efterhæve på bagepladen ca. 30 minutter.
Pensl med æg, og og i hver af de 2 buer trykker du en rosin god ind.
Bages ved 200 grader i ca. 12-15 minutter til de har fået lidt farve.
Spises med smør på. Smager fantastisk når de er nybagte, og kan saftens fryses.