Bland tranebær, kandiseret appelsinskal, rosiner, rørsukker og Grand marnier i en plastskål, og giv blandingen 3 minutter i mikroovnen. Lad blandingen køle helt af.
Læg følgende på en relativt stor pande: kanelstænger, ingefær, muskatnød og nelliker.
Rist krydderierne af 1-2 minutter ved medium varme mens du rører.
Hæld piskefløden over krydderierne, sammen med kornene fra vaniljestangen.
Varm blandingen op ved middel varme.
I en ren gryde pisker du æggeblommer og sukker lyst.
Si den varme flødeblanding over i æggeblommerne, og varm nu det hele op ved middel varme i 5-10 minutter.
Tip: Det er klar når det kan hænge lidt fast på bagsiden af en træske.
Lad flødeblandingen blive helt kold.
Hæld den nu på ismaskine, og lad den køre til den har konsistens som en blød soft ice.
Så tilsætter du rosinblandingen og revet appelsinskal, og lader isen køre færdig i maskinen.
Ned i en skål med isen når den er klar, og frys den ned til du skal bruge den.
Hæld evt en tsk Grand Marnier over hver portion ved servering.