1pakke Savoiardi kager"Ladyfingers" - der skal bruges ca. 12-15 stk
250gfrosne hindbæroptøede
3spsksukker
0,5dl.Grand Marnier
Creme:
250gmascarpone
3æg
2dl.flormelis
0,5tskvanillesukker
2dl.piskefløde
Pynt:
Friske hindbær eller hakkede nødder
Sådan gør du
Start med at lave hindbærblandingen. Blend de optøede hindbær med Grand Marnier og sukker.
Vend kagerne enkeltvis i blandingen, læg dem på en tallerken, og hæld til sidst det resterende hindbærmix over. Lad dem stå og hvile lidt.
Imens laver du cremen.
Pisk æggeblommerne med flormelis og vanilje, og tilsæt mascarpone.
Pisk æggehviderne stive i en skål for sig.
Pisk fløden til skum i en skål for sig.
Vend både fløde og æggehvider i cremen.
Find 4 stk portionsglas (Tip: Jeg bruger som regel brede whiskey glas), eller et lille fad.
Læg nu skiftevis et lag kager, og et lag creme. Start med kagerne, og afslut på toppen med creme. Der skal blive 3 lag kager i alt.
Hvis du laver desserten i whiskeyglas, passer det i størrelse med at du halverer hver kage, så den får en passende længde. Det gøres lettest med en saks.
Sæt desserterne på køl i 3-4 timer inden servering.