Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv opskrift
Svenske chokoladebrød
Forb. tid
10
min
Tilb. tid
12
min
Samlet tid
22
min
Antal
:
50
-70 stk
Forfatter
:
Hverdagsro.dk
Ingredienser
300
g
mel
200
g
sukker
1
tsk
vaniljesukker
1
tsk
bagepulver
2
spsk
kakao
200
g
smør eller margarine
blødt
1
æg
Ovenpå:
Æggehvide
sukker
Hakkede nødder
usaltede pistacienødder / mandler / pecan e.lign.
Sådan gør du
Tag smørret ud i god tid, så det når at blive blødt. Alternativt kan du lige give det 20 sekunder i mikroovnen.
Bland alle de tørre dele. Det gøres lettest i en køkkenmaskine.
Tilsæt det bløde smør, og til sidst ægget.
Dejen bliver rimeligt blød.
Del dejen i 4 dele, og tril hver del til en pølse. Tykkelse: 1,5-2 cm.
Læg 4 pølser på en bageplade med bagepapir på, og placeret med god afstand imellem.
Pensl dem med æggehvide og drys med først finthakkede nødder og dernæst sukker.
Bag dem ved 200 grader i ca. 12 minutter.
De vil flyde ud under bagningen.
Lige efter de er kommet ud af ovnen skærer du dem i skrå snitter på ca. 3 cm bredde.
Lad dem køle helt af inden du kommer dem i en kagedåse.