Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv opskrift
Granatæble sauce
Lækker dessert sauce til f.eks. risalamande, vaniljeis eller gul budding.
Antal
:
4
pers.
Forfatter
:
Hverdagsro.dk
Ingredienser
3
granatæbler
1
dl.
sukker
1
kanelstang
1
appelsin
1
tsk
kartoffelmel
Sådan gør du
Start med at presse granatæblerne mod en bordblade, mens du ruller dem. Det løsner kernerne, og gør det meget lettere at få dem ud.
Skær nu granatæblerne midt over, og fjern kernerne med en gaffel. Det gøres lettest i en røreskål med en sigte over, så der ikke går noget tabt.
Når det hele er taget ud, fjerner du alle de hvide ribber, så der kun er saft og rene kerner tilbage.
Kom det hele i en gryde sammen med sukker og appelsinsaft samt kanelstangen.
Kog op.
Lad saucen simre over middel varme 5 minutter.
Fjern kanelstangen.
Rør kartoffelmel op med en skefuld vand, og hæld det i saucen så den jævnes let.
Saucen er klar.