Tø din and op i køleskabet. Hvis du tager den fra fryseren til køleskabet 3-4 dage før, plejer det at passe. Det er vigtigt at du ligger den i et fad, da der garanteret vil dryppe kødsaft ud.
Forvarm ovnen på 250 grader.
Rens anden grundigt indeni og udenpå. Hvis der er rester af fjer udenpå skal de hive ud.
Gnid anden indvendigt med groft salt.
Skræl æblerne og skær dem i både eller store tern. Fyld æbler og svesker inden i anden, og luk hullet med en kødnål.
Gnid anden udenpå med groft salt.
Sæt bradepanden i ovnen, og fyld den op med 5-6 dl. vand.
Læg risten ovenpå bradepanden, og læg anden herpå med brystsiden nedad.
Steg anden sådan i 20 minutter.
Vend anden så brystsiden kommer opad, og sænk temperaturen til 160 grader.
Steg nu videre i 2,5-3 timer, til den har fået en fin farve og skindet er blevet sprødt. Tip: Hvis skindet ikke lige kan blive ordentligt sprødt, giver du det lidt tid på grill lige til sidst.