Hvis du ikke ønsker din rullepølse alt for fed, skal du starte med at skære noget at fedtet af slaget.
Riv løget groft på et rivejern. Alternativ blend det med din stavblender.
Bland alle de tørre ingredienser sammen (salt, sukker, allehånde og peber).
Læg dit slag på langs på køkkenbordet.
Drys 2/3 af slaget med krydderiblandingen, og læg løgene i 2 baner på den korte led af slaget. Den sidste 1/3 af slaget holdes helt fri for fyld.
Læg dernæst husblas på de 2/3 af slaget (de skal ikke udblødes først).
Fold den 1/3 af slaget der ikke er krydret over mod midten. Fold derefter den krydrede del fra den anden side og stramt over mod den modsatte side.
Bind rundt om pølsen med madsnor, så den lukkes så godt som muligt.
Lav en saltlage af vand og salt. Der skal 160 g salt til pr. liter vand, og du skal bruge så meget vand at din rullepølse kan blive dækket når den står i gryden.
Læg rullepølsen i en gryde og hæld saltlagen over. Den skal som sagt dækkes helt.
Læg låg på, og stil den nu koldt i 2 døgn.
Dag 3:
Kog nu pølsen i ca. 2 timer ved jævn varme.
Fyld den i en rullepølsepresse eller lignende, og sæt den koldt.
Efter ca 10-12 timer vil den være færdigpresset og klar til at spise.