- med lækkert fyld af parmaskinke, mozzarella og basilikum
Oplæs gæren i den håndvarme mælk.
Tilsæt æggene, og dernæst salt og mel lidt ad gangen.
Til sidst røres det bløde smør i lidt ad gangen, og dejen æltes på maskine i 5-6 minutter. Den skal kun lige slippe kanten af skålen, og vil være ret blød og en smule klistret.
Smør en ren røreskål med neutral madolie, og fyld dejen herover i. Dæk med husholdningsfilm (der skal helt ned og røre dejen), og sæt den til hævning et lunt sted i ca. 1-2 timer til dobbelt størrelse.
Drys mel på køkkenbordet og hæld dejen ud. Bred den ud med fingrene, så den danner et rektangel. Dejen skal være ca. 0,75-1 cm tyk. Tip: Du skal ikke ælte eller rulle dejen - bare træk den forsigtigt ud.
Dæk hele overfladen med parmaskinke, og herover lægges stykker af mozzarella (bare bræk dem i stykker - de skal ikke skæres i fine skiver). Og til sidst friske basilikumblade.
Rul nu "rouladen" sammen fra den lange side. Læg den på bordet så lukningen ligger nederst (under rouladen).
Nu skærer du ned igennem rouladen på den lange led - du skal ca. halvt igennem rullen.
Tag nu fat i rullen med begge hænder - en hånd i hver ende af rouladen, og så snor du de to ender modsat hinanden. Saml herefter den snoede rulle så den danner en krans.
Sæt kransen på en bageplade med bagepapir på, og lad den efterhæve 1 time.
Pensl kransen med sammenpisket æg, og drys (evt.) med revet parmesan ost.
Bages ved 200 grader (ingen varmluft) i ca. 25 minutter til kransen er gylden.
Den kan både serveres varm og kold. Begge måder smager dejligt.