Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern (2x2 cm). Læg dem på en bageplade med bagepapir. ogfordel olivenolie og krydderier hverover. Bland det godt. Bages ved 200 grader i ca. 3o minutter. Mas de bløde kartofler med en gaffel, og sæt dem til side.
Hak løget og peberfrugterne groft, og snit hvidløgsfeddene. Svits blandingen i 3-4 minutter i olivenolie.
Fjern kernerne fra chilierne og snit chilierne fint. Hak persillen. Tilsæt chilierne og halvdenen af persillen til retten.
Si væden fra bønnerne og skyl dem i en si.
Tilsæt bønner og flåede tomater til retten. Smag til med alle krydderierne. Lad retten småsimre i 30 minutter.
Mens retten simrer koges risene.
Når retten har småsimret i den halve time tilsættes de mosede søde kartofler og resten af persillen (gem lidt til pynt). Kog igennem og servér med de kogte ris og nacho chipsene.