Pisk det bløde smør sammen med sukker og vaniljepulver, indtil blandingen er fint blød (et par minutter).
Tilsæt ægget og pisk indtil det hele er godt blandet.
Tilsæt mel og salt, og pisk til det hele er godt blandet. Saml herefter dejen med hænderne til en fast dej.
Del dejen i 2 lige store dele.
Bland rød pastafarve i den ene halvdel af dejen. Tip: Det gøres nemmest med hænderne - tag et par handsker på hvis du ikke vil have helt røde hænder! Ælt farven rigtig godt ind, så farven på dejen bliver helt jævn.
Nu tager du først den røde dej, og deler den i 14 lige store dele. Hvor del triller du 6 kugler ud af: 1 stor kugle (diameter 2,5 cm) og 5 små kugler (diameter 1 cm). Læg dem på bagepapir i "sæt" af de 6 kugler. Gør det samme med alle 14 dele, og gentag derefter præcis samme process med den lyse dej.
Samling af julemændene: Hver julemand består af 1 stor rød kugle (mave) + 5 små røde kugler (ben + arme + hue) + 1 stor lys kugle (hoved) + 5 små lyse kugler (hænder + fødder + dusk på huen). Tryk sorte sukkerkugler i som øjne og 3 knapper på maven.
Tryk hver kage forsigtigt lidt flad - de skal være ca. 1 cm høje.
Bages ved 180 grader (ingen varmluft) i ca. 14 minutter til de er let gyldne.
Lad kagerne afkøle på en bagerist til de er helt kolde. Tip: Skulle nogle af delene falde af "limes" de nemt på med lidt glasur.
Rør en creme af blødt smør, creme cheese og flormelis. Piskes sammen til det er en jævn creme.
Fyld en skefuld af cremen i en frysepose og luk med en knude.
Fyld resten af cremen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl, og læg den evt på radiatoren et par minutter så det bliver rigtig nem at arbejde med.
Fryseposen: Klip et helt lille hul i hjørnet og sprøjt en lille klat på som "lim" til næsen, og sæt en smartie/M&M på.
Sprøjt herefter en kant på nissehuen.
Sprøjteposen: Sprøjt en lille top på hver hånd, og derefter små tætsiddende toppe på julemandens ansigt som fuldskæg.