- husk at fyldes skal laves minimum en uge før!
HUSK: Fyldet til mince pies skal laves mindst en uge før. Du finder opskriften på fyldet (mincemeat) lige her: https://www.hverdagsro.dk/2019/11/18/mincemeat-laekkert-hjemmelavet-fyld-til-klassiske-mince-pies-%c7%80-hverdagsro-dk/
Sigt hvedemel og flormelis sammen i en røreskål, og bland det med det bløde smør. Det gøres nemmest med fingrene. Det skal komme til at ligne noget i retning af groft rasp.
Saml dejen med ægget, og tilsæt en lille smule vand, til dejen hænger sammen og har "dej konsistens".
Del dejen i 2, og fyld hver del i en frysepose. Tryk begge dejposer flade, og læg dem i køleskabet en times tid.
Smør en metal muffinsform (12 huller) grundigt.
Rul den ene dej ud til en tykkelse på ca. 4 mm. Tryk dejen ud i 12 cirkler, så diameteren passer med at kunne dække bund + sider i hvert "muffins hul". Fyld dejen i alle hullerne i formen, og flyd dem op med mincemeat (se link til opskrift ovenfor).
Rul den anden dejklump ud også til 4-5 mm tykkelse, og udstik i cirkler der passer med toppen af hullerne i formen. Læg en dejcirkel på hver kage som låg og stik nogle huller i hvert låg med en gaffel. NB: Du skal ikke lukke kanterne med en gaffel, da lågene fjernes igen efter bagning.
Bages ved 200 grader (ingen varmluft) i ca. 40 min.
Når kagerne er let afkølede tages de ud af muffinsformen, og dej lågene fjernes.
Serveres lune eller kolde drysset med flormelis.