- skønt bageprojekt for de tålmodige
Bland alle ingredienserne til surdejen. Dæk blandingen med staniol og lad skålen stå ude på køkkenbordet. Rør i den dagligt. Lad den stå 4 eller 5 dage, til den bliver lidt spøjs at se på og lugter gæret.
Opløs gæren i vandet og tilsæt surdejen.
Tilsæt salt, olivenolie og hvedemel (lidt ad gangen). Lad dejen køre på maskinen i 5-10 minutter. Dæk dejen i skålen med staniol og sæt den i køleskab til næste dag.
Tag 2 dl. dej fra, så du har surdej næste gang du skal bage boller
Tag dejen ud af køleskab, og lad den stå 2-3 timer på køkkenbordet.
Form 9 boller ud af dejen - det gøres nemmest med en spiseske der dyppes i vand mellem hver bolle der formes.
Opvarm ovnen til 250 grader (ingen varmluft). Når du sætter bollerne ind skrues der ned på 225 grader, og bollerne bages ca. 20 minutter til de har fået farve.
Lad bollerne afkøle på en rist.